RI OPAC: Die Literaturdatenbank zum Mittelalter - Über 2,8 Millionen verzeichnete Werke

Sammelwerk

Sammelwerk  A companion to food in the ancient world
Wilkins, JohnNadeau, Robin [Hrsg.]. - Oxford (2015)


In Reihe: Blackwell companions to the ancient world
Deskriptoren: Antike
Sprache: Englisch
Zugehörige Beiträge komplett erfasst


Permalink: http://opac.regesta-imperii.de/id/2091006
Alternative Formate: MARC21 | BibTeX

   Bestandsnachweise nach KVK:
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Inhalt

Buchbeitrag   

Introduction
Wilkins, JohnNadeau, Robin. • S. 1-16

Buchbeitrag   

Food in Greek Literature
Hunter, RichardKoukouzika, Demetra. • S. 17-29

Buchbeitrag   

Athenaeus the Encyclopedist
Murray, Oswyn. • S. 30-42

Buchbeitrag   

Food in Latin Literature
Leigh, Matthew. • S. 43-52

Buchbeitrag   

Cookery Books
Nadeau, Robin. • S. 53-58

Buchbeitrag   

Medical Literature, Diet, and Health
Wilkins, John. • S. 59-66

Buchbeitrag   

Food and Ancient Philosophy
Scade, Paul. • S. 67-75

Buchbeitrag   

Food, Gender, and Sexuality
Dupont, Florence. • S. 76-84

Buchbeitrag   

Class and Power
Stein-Hölkeskamp, Elke. • S. 85-94

Buchbeitrag   

The Archaeology of Food Consumption
Pitts, Martin. • S. 95-104

Buchbeitrag   

Roman Food Remains in Archaeology and the Contents of a Roman Sewer at Herculaneum
Robinson, MarkRowan, Erica. • S. 105-115

Buchbeitrag   

Anthropology and Food Studies
Hitch, Sarah. • S. 116-122

Buchbeitrag   

Art and Images
Lissarrague, François. • S. 123-131

Buchbeitrag   

Animals, Meat, and Alimentary By-products
Chandezon, Christophe. • S. 133-146

Buchbeitrag   

Fish
Mylona, Dimitra. • S. 147-159

Buchbeitrag   

Agriculture
Kron, Geoffrey. • S. 160-172

Buchbeitrag   

Storage and Transport
Curtis, Robert I.. • S. 173-182

Buchbeitrag   

Supplying Cities
Erdkamp, Paul. • S. 183-192

Buchbeitrag   

Men, Women, and Slaves
Dalby, Andrew. • S. 193-205

Buchbeitrag   

Kitchens
Ault, Bradley A.. • S. 206-211

Buchbeitrag   

Baking and Cooking
Monteix, Nicolas. • S. 212-223

Buchbeitrag   

Dining in Ancient Greece
Pantel, Pauline Schmitt. • S. 224-233

Buchbeitrag   

Symposium
Corner, Sean. • S. 234-242

Buchbeitrag   

Royal Feasting
Vössing, Konrad. • S. 243-252

Buchbeitrag   

Roman Dining
Donahue, John F.. • S. 253-264

Buchbeitrag   

Table Manners
Nadeau, Robin. • S. 265-272

Buchbeitrag   

Wine Appreciation in Ancient Greece
Boulay, Thibaut. • S. 273-282

Buchbeitrag   

Food, Culture, and Environment in Ancient Asia Minor
Mitchell, Stephen. • S. 283-295

Buchbeitrag   

Food among Greeks of the Black Sea
Braund, David C.. • S. 296-308

Buchbeitrag   

Mesopotamia
Lion, Brigitte. • S. 309-318

Buchbeitrag   

Food in Ancient Egypt
Tallet, Pierre. • S. 319-325

Buchbeitrag   

'"Celtic" Food
Pitts, Martin. • S. 326-334

Buchbeitrag   

Sacrifice
Hitch, Sarah. • S. 335-347

Buchbeitrag   

Jewish Meals in Antiquity
Rosenblum, Jordan D.. • S. 348-356

Buchbeitrag   

Food and Dining in Early Christianity
Smith, Dennis E.. • S. 357-364

Buchbeitrag   

Byzantium
Caseau, Béatrice. • S. 365-376

Buchbeitrag   

Medieval Food
Laurioux, Bruno. • S. 377-382

Buchbeitrag   

Food in Antiquity
Waines, David. • S. 383-392

Buchbeitrag   

The Ideological Foundations of the Food Culture of Pre-Imperial China
Sabban, Françoise. • S. 393-402

Buchbeitrag   

Bibliography • S. 403-452
http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/9781118878255.biblio/pdf