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Publikationen »Adamson, Melitta Weiss«

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RI opac: 30 Einträge

1Monographie  Food in medieval times
Adamson, Melitta Weiss. - Westport, Conn. (2004)

2Sammelwerk  Regional cuisines of medieval Europe: a book of essays
Adamson, Melitta Weiss [Hrsg.]. - New York, NY [u.a.] (2002)

3Monographie  Medieval dietetics: food and drink in Regimen Sanitatis literature from 800 to 1400
Adamson, Melitta Weiss. - Frankfurt a. M. [u.a.] (1995)

4Sammelwerk  Food in the Middle Ages: A Book of Essays
Adamson, Melitta Weiss [Hrsg.]. - New York, NY [u.a.] (1995)

5Monographie  Zur Entstehung, Tradierung und Lexik deutscher Kochbücher und Rezepte des Spätmittelalters
Adamson, Melitta Weiss. - Waterloo, Univ. (1983)

6Buchbeitrag  Medizinische Fachtermini im Arzneibuch von Cgm 415 der Bayerischen Staatsbibliothek in München
Adamson, Melitta Weiss. (2017) - In: Sprachgeschichte und Medizingeschichte. Tagung S. 97-112

7Artikel  Lost in Translation? The Arrival of Byzantine Viniculture in Fifteenth-Century Bavaria.
Adamson, Melitta Weiss. (2014) - In: Medium Aevum Quotidianum Bd. 67 (2014) S. 26-36

8Buchbeitrag  "mich dunkcht ez sein knöllell". Von den Mühen eines bayrischen Übersetzers mittelalterlicher Fachliteratur
Adamson, Melitta Weiss. (2014) - In: Fachtexte des Spätmittelalters und der Frühen Neuzeit als Objekt S. 143-154

9Buchbeitrag  Vom Arzneibuch zum Kochbuch, vom Kochbuch zum Arzneibuch: Eine diätetische Reise von der arabischen Welt und Byzanz über Italien ins spätmittelalterliche Bayern
Adamson, Melitta Weiss. (2014) - In: Der Koch ist der bessere Arzt S. 39-62

10Buchbeitrag  Professional Cooking, Kitchens, and Service Work
Adamson, Melitta Weiss. (2012) - In: A Cultural History of Food in the Medieval Age S. 107-124

11Buchbeitrag  Mediterranean Cuisine North of the Alps: The Cookbook in Sankt Florian Codex XI. 100
Adamson, Melitta Weiss. (2011) - In: FS Trude Ehlert S. 239-258

12Buchbeitrag  Bernard de Gordon and Arnald de Villanova: A Tale of Two Regimes
Adamson, Melitta Weiss. (2010) - In: 1308. Eine Topographie historischer Gleichzeitigkeit S. 419-438

13Artikel  Wellness Guides for Seniors in the Middle Ages
Adamson, Melitta Weiss. (2007) - In: Fifteenth Century Studies Bd. 32 (2007) S. 1-16

14Buchbeitrag  Das Image(problem) der Bohne in der Antike und im Mittelalter: Einige Überlegungen zu Walthers Bohnenspruch
Adamson, Melitta Weiss. (2005) - In: Der achthundertjährige Pelzrock. Walther von der Vogelweide - Wolfger von Erla - Zeiselmauer S. 545-561

15Buchbeitrag  Illnes and cure in Hartmann von Aue's 'Arme Heinrich' and 'Iwein'
Adamson, Melitta Weiss. (2005) - In: A companion to the works of Hartmann von Aue S. 125-140

16Artikel  Infants and wine: Medieval medical views on the controversial issue of wine as baby-food.
Adamson, Melitta Weiss. (2004) - In: Medium Aevum Quotidianum Bd. 50 (2004) S. 13-21

17Buchbeitrag  "Gula, temperantia", and the "ars culinaria" in medieval Germany
Adamson, Melitta Weiss. (2003) - In: FS Francis G. Gentry S. 107-118

18Artikel  Imitation food then and now.
Adamson, Melitta Weiss. (2003) - In: Petits propos culinaires Bd. 72 (2003) S. 83-102

19Buchbeitrag  Technical literature (Fachliteratur)
Adamson, Melitta Weiss. (2002) - In: A companion to middle high German literature to the 14th century S. 319-343

20Buchbeitrag  Male pregnancy in German literature from Jans Enikel to Hans Sachs: from a medical and moral perspective
Adamson, Melitta Weiss. (2002) - In: FS Ingvild Birkhan S. 105-124

21Buchbeitrag  The Greco-Roman World
Adamson, Melitta Weiss. (2002) - In: Regional cuisines of medieval Europe S. 1-18

22Buchbeitrag  Medieval Germany
Adamson, Melitta Weiss. (2002) - In: Regional cuisines of medieval Europe S. 153-196

23Buchbeitrag  Diet and nutrition
Adamson, Melitta Weiss. (2001) - In: Medieval Germany. An encyclopedia S. 166

24Buchbeitrag  Cookbooks
Adamson, Melitta Weiss. (2001) - In: Medieval Germany. An encyclopedia S. 151-152

25Buchbeitrag  Preventive medicine in fourteenth-century Würzburg: the evidence in Michael de Leone's Hausbuch
Adamson, Melitta Weiss. (1998) - In: FS Helmut Birkhan S. 501-520

26Artikel  Researching the Diet of Medieval Germany: Possibilities and Limitations of Written Sources and Material Evidence
Adamson, Melitta Weiss. (1998) - In: Medium Aevum Quotidianum Bd. 38 (1998) S. 31-45

27Artikel  "Unus theutonicus plus bibit quam duo latini": Food and Drink in Late Medieval Germany
Adamson, Melitta Weiss. (1995) - In: Medium Aevum Quotidianum Bd. 33 (1995) S. ??

28Artikel  Der deutsche Anhang zu Hildegard von Bingens 'Liber simplicis medicinae' in Codex 6952 der Bibliotheque Nationale in Paris (fol. 232v-238v)
Adamson, Melitta Weiss. (1995) - In: Sudhoffs Archiv Bd. 79 (1995) S. 173-192

29Buchbeitrag  The Games Cooks Play: Non-Sense Recipes and Practical Jokes in Medieval Literature
Adamson, Melitta Weiss. (1995) - In: Food in the Middle Ages. A Book of Essays S. 177-195

30Buchbeitrag  A reevaluation of Saint Hildegard's Physica in light of the latest manuscript finds
Adamson, Melitta Weiss. (1995) - In: Manuscript Sources of Medieval Medicine. A Book of Essays S. 55-80

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