RI OPAC: Die Literaturdatenbank zum Mittelalter - Über 2,8 Millionen verzeichnete Werke

RI-Opac SucheTreffer: 1827

Suchergebnisse

Deskriptoren: Corriente Córdoba, Federico (1940-)Ernährung


1Artikel  All That Glitters: Chaucer's Pardoner, Safrounen , and Culinary Deception
Fumo, Jamie Claire. (2024) - In: Speculum Bd. 99 (2024) S. 39-73

2Buchbeitrag  Das materielle Leben im Straßburger Großen Spital im Spätmittelalter - Praktiken der Krankenernährung und -pflege
Clémentz, Elisabeth. (2023) - In: Spitalobjekte. Materielle Kulturen des Spitals in der Vormoderne S. 141-162

3Buchbeitrag  Digestive Syrups and After-Dinner Drinks. Food or Medicine?
Chipman, Leigh N. B.. (2023) - In: Drugs in the Medieval Mediterranean. Transmission and Circulation of Pharmacological Knowledge S. 320-335

4Sammelwerk  Domination culturelle à l'antique et innutrition culturelle
Bouineau, Jacques [Hrsg.]. - Paris (2023)

5Artikel  Los banquetes funerarios en la Galicia medieval: mentalidad, sociedad y pervivencia en las fiestas de la muerte
Sánchez Sánchez, Xosé Manuel. (2023) - In: Espacio, Tiempo y Forma 3 Bd. 36 (2023) S. 1169-1208

6Artikel  The Prince and the Prandium. The Motif of the Pre-battle Lunch in the Monk of Sázava’s Account of the Battle of Chlumec (1126)
Kotecki, Radoslaw. (2023) - In: Kwartalnik historyczny Bd. 130 (2023) S. 5-45

7Artikel  From Carnival to Cockaigne. Banquet and Gaster as Humanist Anti-Heroes in Early Modern France
Tomasik, Timothy Joseph. (2023) - In: Food and history Bd. 21, 1 (2023) S. 55-74

8Artikel  The earliest English culinary recipes: dietary advice in Old English medical texts
Banham, Debby. (2023) - In: Journal of Medieval History Bd. 49 (2023) S. 711-724

9Monographie  Ochsen, Zimt und Bratwurstduft: ein kulturgeschichtlicher Streifzug durch Nürnbergs kulinarische Vergangenheit
Mayer, Wolfgang. - Regensburg (2023)

10Artikel  Banquetes con ostras y emulación de hábitos itálicos en Hispania: el depósito arqueomalacológico de Los Bañales de Uncastillo (Zaragoza) en territorio vascón
Bernal Casasola, DaríoAndreu Pintado, JavierCantillo Duarte, Juan Jesús. (2023) - In: SPAL. Revista de prehistoria y arqueología de la Universidad de Sevilla Bd. 32 (2023) S. 229-249

11Artikel  A Lost Gastronomic Paradise in Baldassarre da Fossombrone's Menzoniero overamente Bosadrello (1475)
Ribani, Filippo. (2023) - In: Food and history Bd. 21, 1 (2023) S. 101-112

12Buchbeitrag  Publicly Luxurious. Banqueting Women on Tombstones in Roman Britain
Hamelink, Anique. (2023) - In: The public lives of ancient women (500 BCE-650 CE) S. 249-269

13Artikel  Medicina e intercambio cultural en el siglo XVI. El Banquete de nobles caballeros de Luis Lobera de Ávila en Alemania
Gernert, Folke. (2023) - In: Studi ispanici Bd. 48 (2023) S. 15-35

14Buchbeitrag  Look Closely and You Will See: The Banqueting Tesserae from Palmyra and Small-Scale Iconography
Raja, Rubina. (2023) - In: Magnification and Miniaturization in Religious Communication in Antiquity and Modernity. Materialities and Meanings S. 9-16

15Buchbeitrag  Greek and Arabic Inspirations for Organizing Medieval Banquets: the Pseudo-Aristotelian Secretum secretorum as a Source and a Model for Medieval Advice Literature
Cermanová, Pavlína. (2023) - In: Pseudo-Aristotelian Texts in Medieval Thought S. 85-109

16Buchbeitrag  Meeting a medieval community of Bizere Monastery: lifestyle, occupation and nutritional status
Andreica-Szilágyi, Luminita. (2023) - In: Homines, funera, astra 3-4. The multiple faces of death and burial S. 129-13

17Buchbeitrag  Preuves ostéologiques de pratiques alimentaires anciennes: une nouvelle piste pour l'étude des réformes carolingiennes
Burridge, Claire. (2023) - In: Ordonner l'Église. Communautés cléricales et communautés monastiques dans le monde carolingien (VIIIe-Xe siècle) S. 231-249

18Monographie  Ochsen, Zimt und Bratwurstduft: Ein kulturgeschichtlicher Streifzug durch Nürnbergs kulinarische Vergangenheit
Mayer, Wolfgang. - Regensburg (2023)

19Monographie  Rituals in Slavic pre-Christian religion: festivals, banqueting, and divination
Alvarez-Pedrosa Núñez, Juan AntonioSantos Marinas, Enrique. - Leeds (2023)

20Artikel  Gastronomía medieval en Murcia. Ibn Razin al-Tugibi
Galiana, IsmaelLarrosa, Pachi. (2023) - In: Náyades Bd. 15 (2023) S. 29-35

RI-Opac SucheTreffer: 1827